En chillhelg

Hallå bloggen!

(Tänker inte låtsas om att jag inte uppdaterat på typ ett halvår.)

Sitter här på söndagskvällen och kom på att jag har en blogg så jag tänkte att jag kunde uppdatera lite. Det är inte mycket som har ändrats på ett halvår, jobbar fortfarande på samma ställe, bor på samma ställe. Enda som ändrats är håret; det är nu hälften orange och hälften blått.

 

Den här helgen har jag gjort ingentiiing. Några av mina vänner var och grillade igår och jag kände bara att jag inte orkade vara social. Plus att jag höll på och städade och skulle börja fixa mat när de for. För det mesta är jag en ganska extrovert typ och får energi när jag är bland människor men ibland behöver jag mina introverta helgar när jag bara är för mig själv och inte gör några storverk. Tror det har att göra med att jag ändå har så socialt jobb, det är inte många stunder på en jobbdag som jag får vara själv. Då jag går på wc typ. Och kanske när jag planerar men oftast är någon annan där också då jag planerar. Och väldigt ofta talar mina kollegor med mig också genom wc-dörren. (Hör och häpna ni som känt mig länge! Jag kan till och med tala med folk medan jag går på wc nuförtiden, förr kunde jag ju inte ens kissa någon annanstans än på eget wc). Nästa vecka har jag dessutom flera föräldrasamtal... Föräldrar är den värsta delen av dagisjobb. Känner på mig att jag kommer vara väldigt trött efter kommande vecka.

 

Eftersom jag inte gjort något den här helgen har jag heller inte många bilder och dela med mig av. Enda som fastnat på foto är en bild av min mat från igår:


SE på alla grönsaker. Gillade inga grönsaker före jag började dagis (lite överdrivet men inte mycket). Positivt med dagisjobb: man måste smaka på allt. Mina smaklökar har utvecklats mycket på två år.

 

Ses! (om ett halvår hehhe)

15.04.2018 kl. 22:10

Musik att skriva till

Hejsan!

En tid sedan sist. Jag önskar jag skulle kunna säga att det är för att jag haft så fullt upp att skriva men jag ligger långt efter med nanowrimo. Fast jag har kommit upp i 25 000 ord så halvvägs kom jag i alla fall. Vilket jag är ganska nöjd med ändå eftersom jag började några dagar efter 1 november och jag har också ett heltidsjobb som tar upp tid. Plus att jag ändå försökt göra saker som att fortsätta träna och sova. 

 

Fast det här inlägget skulle inte handla om mina ursäkter för varför jag ligger efter i nanowrimo utan om musik jag gillar att lyssna på när jag skriver. För jag har några favoriter att skriva till.

Som t.ex. när jag vill skriva om något deprimerande/ledsamt lyssnar jag i lång utsträckning på Sigur Rós album "Valtari". Det är också ett bra album om jag bara vill koncentrera mig extra mycket eftersom jag ändå inte fattar vad de sjunger och kan inte sjunga med.

Här är några favoriter:

 

 

 

Annars har jag en spellista som jag gjort bara för att få inspiration när jag skriver:

 

Och när de festar i min berättelse, då lyssnar jag på gamla godingar från när jag själv var 18-19:

Så det är vad jag mest lyssnar på när jag skriver. Förstås lyssnar jag på mycket annat också (t.ex. Lordes album "Melodrama" har jag lyssnat mycket på också när jag skrivit på senaste tiden). Så fall om ni behöver lite musikinspiration: varsågoda! Den här musiken fungerar för mig.

25.11.2017 kl. 15:32

Jag vill också sitza! #NaNoWriMo

Hej hallå bloggen!

Har nu ännu en gång tid för lite bloggande då jag skrivit färdigt på min berättelse för idag.

 

Och vet ni vad: igår och idag var första gången jag var avundsjuk på min karaktär. För det mesta då jag skriver har hon det ganska jobbigt och jag känner inte alls för att byta med henne. Men idag och igår då jag har skrivit har min karaktär varit på sitz med sina kompisar och sin studiehalare och har haft the time of her life. 

 

Jag vill också sitza! Dricka snaps, dansa på ollisborden på eftersläpp hela studerande festgrejen. Blev mitt i allt desperat på att söka in på någonting nytt så jag ska få studera. Bara för att jag ska få sitza. Det är inte mycket jag saknar med att studera, men festande är nog definitivt en av sakerna jag saknar mest. Får lov att leva genom min karaktär bara for now. 

Jag i min halare för tre år sedan.(herregud tre år sedan...)

07.11.2017 kl. 21:53

Sleepovers och skrivandet

Hej hallå!

Har just skrivit färdigt dagens ordmängd för nanowrimo så tänkte att jag fortsätter här på bloggen också. Idag har det varit riktigt jobbigt att skriva, mina karaktärer har vägrat göra som jag vill. Är jag den enda som skriver som har det här problemet? Att ens karaktärer mitt i allt säger saker och gör saker som det inte är meningen. Idag har det hänt mig x-antal gånger och så har jag fått styra upp det eftersom det inte passar in i helheten. Hoppas det går smidigare imorgon.

 

Igår skrev jag färdigt för dagen mitt på dagen eftersom jag visste att jag hade planer på kvällen. Planerna var en sleepover vid Louise med Marlene och Stina. Vi åt tortillas, spelade spel och kollade film. Och åt en massa godis. Sleepovers måste nog vara en av de bästa grejerna man har hittat på. Det finns som ingen gräns på när man ska avsluta aktiviteterna man gör eftersom ingen ska hem och sova. 

 

Idag vaknade jag då vid Louise och vi slöhängde där en stund innan vi andra åkte hem till vårt. Och då har jag skrivit, netflixat och fixat mat. På kvällen har jag varit på äppelpaj till Sara och efter jag kom hem från det har jag flitigt skrivit för att få tillräcklig mängd ord för idag. Men nu känner jag mig så jävla trött att jag tänker borsta tänderna och stupa i säng. Kanske läsa om jag orkar. 

Smell ya later!

05.11.2017 kl. 23:31

I'm back och NaNoWriMo

Hej bloggen!

I'm back... again. Har haft en sån där period igen nu då jag har gått och tänkt på min blogg och tänkt att 'gud vad synd att den inte blir uppdaterad'. Så jag försöker igen. Men ni vet ju hur det brukar sluta.

Idag har jag jobbat hela dagen och efter det har jag netflixat lite och så bestämde jag mig för att vara med nanowrimo. (de som inte vet vad det är så basically en utmaning där man ska skriva 50 000 ord på en månad.) Så nu har jag just skrivit färdigt för idag. 2049 ord blev saldot för idag. 

 

Jobbigt med nanowrimo är att jag inte kommer hinna renskriva alls den här månaden fall om orkar hela månaden. Jag är lite gammaldags och vill skriva i häften när jag skriver och sedan kämpar jag och renskriver på dator. Det är skittråkigt att renskriva men jag skriver bättre när jag får skriva för hand med penna och papper (häfte). I alla fall inbillar jag mig själv det.

Så det här uppdateringen för den här gången. Återkommer då jag återkommer!

 

Peace!

P.S. om ni vill ha utdrag från det jag skriver så kan det säkert ordnas. Hojta till isåfall så kanske jag delar med mig. Kanske, vet inte om jag sist och slutligen vågar sätta det på bloggen. Heh. D.S.

P.S. 2 Här får ni en selfie fall ni har glömt hur jag ser ut. D.S

03.11.2017 kl. 23:23

Varenda. jävla. år...

så bränner jag mig när jag solar på stranden. VARJE ÅR. Första solningen vid stranden är liksom dömt att misslyckas. Sola på landbacken det kan jag. No problems. Men fan sätter jag mig bredvid havet på en sandstrand så är det färdigt. Har idag bränt ansikte, baksidan av låren, armarna och bröstet (och halsen?? liksom hur lyckas man? borde inte huvudet skugga min hals? Eller åtminstone min dubbelhaka?)

 

Förutom den negativa punkten så har det varit en riktigt bra dag. Har läst ut mina fem sommarlovsböcker (inte alla idag obviously men läste ut den femte idag). Så jag beställde fem nya. Kände att jag ville ha ny litteratur när jag drar till Öland nästa veckas torsdag. (bara böckerna hinner fram då). Har ätit god middag bestående av klyftpotatis, fläskfilé och grönpepparsås. Enda köttet jag ätit denna veckan. Råkade i misstag vara vegetarian för veckan, förutom fisken då i fisksoppan, men annars bara grönsaker. 

 

På kvällsidan har jag försökt ordna upp mina tankar kring en berättelse jag jobbar på. Har hållt på med den i 2 år snart men nu på senaste tiden har mina tankar bara trasslat sig kring när allting i berättelsen ska hända, inom vilken tidsram. Har suttit med 500 post it-lappar och ordnat upp. Så nu tror jag att jag är back on track och kan skriva. Förmodligen också varför jag också lyckas klämma ur mig ett blogginlägg nu. Har organiserat min tankar kring skrivandet helt enkelt, funkar både för berättelser och blogginlägg.

08.07.2017 kl. 01:53

Allergiuppdatering och allmän helguppdatering

Hellou bloggen!

Tillbaka igen, har lidit en vecka av pollentrötthet och ögon som varit så röda och svällda varje dag så det ser ut som jag ständigt skulle gå runt och storgråta. Men i fredags var jag och köpte nya ögondroppar och vips så blev mina ögon som nya igen. Funderar att jag kanske reagerade allergiskt mot de föregående ögondropparna eftersom det blev en sån markant ändring bara för att jag växlade ögondroppar. Å andra sidan har det varit lite pollen i luften på grund av allt regn (halleluja!) så kan vara det också.

 

Okej efter den där pollenuppdateringen så kan jag ju berätta om lite roligare saker. Har faktiskt haft roliga upplevelser hela helgen (minus söndag heh). I fredags hade vi personalfest från jobbet, åt gott, spelade spel och lite kubb. Kvällen avslutades relativt tidigt så for hem och kollade lite Skam innan jag gick och sova. På lördag var det dags för Louises examensfest där jag också fick äta gott. Och dricka gott. Alldeles, alldeles för mycket gott. Minns ändå så gott som hela kvällen, men igår låg jag på soffan hela dagen och drack vatten illamående och med en sprängande huvudvärk. Märks man börjar bli gamlare då återställningen tar dubbelt så länge som den brukade. Idag har jag "bara" jobbat. Och nu är ni up to date.

12.06.2017 kl. 20:38

Den årliga pollentröttheten

Så då är det den tiden på året igen, något försenad i år dock. Då jag gnäller varannan dag om mina pollenbesvär. Då jag är trött typ 95% av dygnet, då jag inte behöver räkna med att kunna andas genom näsan och ögonen rinner direkt vinden ligger på. Då jag är tacksam för dagar som idag då det regnar för det drar ner allt pollen på marken istället för att blåsa det i ansiktet på mig.

 

Fast å andra sidan är det egentligen ondödigt att jag gnäller, för jag gör inte så mycket för att skydda mig mot pollen heller. Eller jag tar min medicin förstås och droppar ögonen morgon och kväll. Men med mitt jobb kan jag räkna med två timmar utevistelse per dag. Idag har jag dessutom suttit i gräset med fyra av mina barn och plockat maskrosor. Jag menar det är kanske sånt man kan lämna bort ändå då man är allergisk mot både gräs och maskrosor. Men att plocka blommor med barn ger ganska mycket och öppnar mycket diskussioner när man bara är fyra barn och en vuxen. Så det är nästan värt det, i alla fall tills jag ska gå och sova ikväll och mina ögon kommer klia som fan. 

Peace out!

05.06.2017 kl. 22:10

Musikmåndag #14

Eftersom jag nu igen är en bloggare så betyder det bara en sak: mina musikmåndagar är tillbaka! WUUUH! Har ni saknat dem? Jag har saknat att laga dem i alla fall. Och som mitt första comeback-album tänker jag ta:

Paramore "After Laughter" (2017)

(bildkälla)

Paramore är ännu ett band som hänger kvar sedan högstadietiden och som jag småningom firar 10-års jubileum med. Och alla deras album är värda ett eget inlägg men idag tänker jag ta senaste som de släppte nu i maj. Blev så glad när jag fick höra att jag äntligen skulle få ny Paramore musik och när det blev sagt att deras f.d. trummis Zac Farro skulle komma tillbaka. Minns hur ledsen jag var när han och hans brorsa lämnade Paramore för x-antal år sedan och det skadade lite min kärlek till Paramore, men nu när han är tillbaka så är jag ett 1000-procentigt fan igen. Och det här albumet är SÅ BRA. Jag älskar musiken och framförallt alla lyrics. Finns inte en enda låt som jag inte gillar, så därför blir det 5 favoritlåtar istället för tre som jag brukar ha. Heh.

 

1. Rose-Colored Boy

Leave me here a little bit longer
I think I wanna stay in the car
I don't want anybody seeing me cry now
You say "We gotta look on the bright side"
I say "Well maybe if you wanna go blind"
You say my eyes are getting too dark now
But boy, you ain't ever seen my mind

 

2. Hard Times

All that I want
Is to wake up fine
Tell me that I'm alright
That I ain't gonna die
All that I want
Is a hole in the ground
You can tell me when it's alright
For me to come out

 

3. Idle Worship

If I was you I'd run from me or rip me open
You'll see you're not the only one who's hopeless
Be sure to put your faith in something more
I'm just a girl and you're not as alone as you feel
We all got problems, don't we?
We all need heroes, don't we?
But rest assured there's not a single person here who's worthy

 

4. Told You So

For all I know
The best is over and the worst is yet to come
Is it enough?
To keep on hoping when the rest have given up?

 

5. Fake Happy

If I smile with my teeth
Bet you believe me
If I smile with my teeth
I think I believe me

29.05.2017 kl. 22:58

Ett efterlängtat blogginlägg?

Hello hello igen bloggen!

Länge sen sist. Lite mera än ett halvår för att vara exakt. Så vad hände egentligen? Ingen jävla aning faktiskt. En dag bloggade jag och sedan gjorde jag det inte. Så nu är det dags igen för det obligatoriska förlåt-inlägget om att jag inte bloggat på länge och där jag lovar att bli bättre på att uppdatera. Men det börjar som bli hälften av min blogg och känns lite been there done that. Så tänker skita i det. I'm back for now, hur länge det är så återstår att se. Kanske det här är sista inlägget någonsin eller kanske det är början på min bloggkarriär.

Så här ser jag ut nu för tiden btw. Det gröna håret är long gone och har ersatts med lila (som bleknat otroligt sen mars och nu är mera en blå/lila med grönt som tränger igenom mess). Har börjat fundera på nästa färg.. tror jag kanske går tillbaka till en av mina före detta storfavoriter...

27.05.2017 kl. 15:42

Tomtar och troll i skogen

Den senaste tiden på dagis har vi diskuterat skogstomtar och troll på dagis. Hela hösten har vi haft skogen som tema och pysslat olika djur såsom rävar, älgar och ekorrar. Och nu har vi då kommit fram till troll och tomtar som också finns i skogen. Tyvärr har vi inte hunnit pyssla några tomtar eller troll ännu men vi har läst böcker och färgläggt bilder. Och talat när vi varit i skogen om att det finns snälla skogstomtar och troll där. Och vi har kollat in tomtebon (typ varenda litet hål mellan två stenar och hål som blivit från omkullvälta träd) och så har vi också kollat fall om vi skulle råka se några tomtar. 

 

På tisdagar så går vi med de äldre barnen (björnarna) till mulleskogen, men i tisdags fick de mindre barnen (rävungarna) också komma med. Jag åkte iväg till skogen före jag började arbeta och ställde upp ett bord, stolar, kaffepanna, sockerburk och kaffekoppar och assietter mitt i skogen, Så här såg det ut: 

Vi gick en annan väg till skogen så vi gick inte förbi den här platsen som vanligt men tog med barnen för att kolla in myrstacken och se om myrorna sov. Det tog ganska många barn innan någon lade märke till något men då utbrast ett av barnen plötsligt: "Titta! Tomtarna har kalas!" Så vi vågade oss närmare och kolla. Tomtarna hade druckit kaffe (jag hade på riktigt kokat kaffe på morgonen och hällde upp det i kaffepannan och de små kopparna) men sprungit och gömt sig när vi kom. Och hade så bråttom att de lämnade sina mössor efter sig. 

 

Vi utforskade en stund och kollade om vi skulle se några tomtar men icke, så vi gick därifrån för att låta tomtarna få komma tillbaka och dricka kaffe färdigt. Och då hittade vi den stora tomtemössan som syns på bilden. Den lämnade vi tillbaka till tomten (satte på bordet) när vi gick ut ur skogen. Jag var också när de lekte på annan plats i skogen och hällde ut kaffet ur kopparna. Så när vi lämnade tillbaka mössan såg det ut som de varit och druckit färdigt medan vi var borta.

Funderar om vi kanske om någon dag får ett tackbrev av tomten för att vi gav tillbaka mössan, men får se hur det blir. Men det var faktiskt en jättelyckad dag på dagis och lite extra speciell skogsmulle. Kände mig också själv lite extra speciell när jag lvart före 9 på morgonen springer in i skogen med ett platsbord, plaststol och en massa andra saker. Och sedan hämtade ut dem tillbaka vid ett-tiden.Bybefolkningen undrade säkert om jag är riktigt frisk.

02.11.2016 kl. 21:31

Tre olika konserter

Alltså den senaste har det varit två konserter i Helsingfors som jag ville fara på. Den första var i tisdags och det var twenty one pilots som spelade då. Igår var The Chainsmokers i Helsingfors. twenty one pilots har jag vetat länge att de skulle komma hit och det påtade extra mycket att jag inte åkte och såg dem. The Chainsmoker hade jag helt missat att de skulle till FInland så var inte besviken på samma sätt att jag inte var i Helsingfors och såg dem. Men ändå... skulle bra ha kunnat se dem live. Men twenty one pilots suger det nog verkligen att jag inte fick se live.

 

Men nu ska jag inte gnälla. För jag har ju fått vara på en konsert den här veckan. Idag faktiskt, från jobbet. Vi var på Sås och Kopp. Det är ju kanske inte konserten jag skulle ha valt av de tre alternativen. Men det postiva med Sås och Kopp-konserten:

  • den var gratis
  • resan dit var gratis också
  • fick introducera barnen på dagis för musik från min egen barndom
  • nämnde jag att både konserten och resan var gratis? #jobbförmåner

Dock kom vi fram till att under 3-åringarna kanske inte fick ut så mycket av det. Visst hade vi några små som tyckte det var jätteroligt. Men när föräldrarna började komma efter barnen på eftermiddagen och frågade vad vi gjort för roligt idag så sa typ 95% av barnen att vi åkt buss. Det var det mest spännande idag. Men bra att veta till nästa gång vill göra någonting roligt på dagis: kan bra hyra en buss bara och åka runt i den en stund. Det räcker för våra barn på dagis.

27.10.2016 kl. 20:01

Musikmåndag #13

Jeee äntligen är det dags för en musikmåndag! Och nu undrar alla säkert: Pia när är senast du ens gjorde en musikmåndag? Och det kan jag berätta för er. Det var i april, heh. Har nog tänkt på det nu som då att: hmm jag borde göra en musikmåndag. Men har inte riktigt haft inspiration att göra det om något album. Men i fredags kom det ut ett album som jag direkt tänkte att: jaa det här, det här blir en bra musikmåndag. Och det albumet är:

 

Jimmy Eat World "Integrity Blues" (2016)

(bildkälla)

 

Jimmy Eat World är ett av de allra första banden som jag blev ett fan av. De har följt med mig sedan jag var 13 år gammal. Så firar 10 års-jubileum som ett av mina favoritband. Och deras nya album påminner mig i känslan om de där låtarna av dem som jag lyssnade på för 10 år sedan. Och påminner mig om varför jag började tycka om det här bandet. 

 

1. You Are Free

Honey, you are free
As much as you can stand to be
You are free
And it's anything you think that means
You are free
To be who you want
What you need
Yeah, who you want
What you need
Baby, you are free

 

2. Pretty Grids

All I see is up-close magic
Only sweet because it ends
All I see is up-close magic
Only sweet because it ends

 

3. Get Right


Hands will take their place
Far from intentions made
Disguised as patience, time gets wasted
Now is for the now, so get loud

24.10.2016 kl. 20:22

Ett inlägg om frukost

Helloouu!

Här sitter jag igen och skriver efter en lugn helg, en riktigt löjligt lugn helg. Jag har inte gjort någonting, har bara kollat film, läst och lyssnat på musik. Eller nu idag har jag faktiskt slängt in lite tvätt i tvättmaskinen. Enda jag satsat på är frukosten. Jag älskar en bra frukost på helgen. När man får ta det lugnt och sitta hur länge som helst med sin frukost. Idag såg den ut så här:

Smörgås, lite melon och en gigantisk kopp te. Jag har hatat te och kaffe hela mitt liv, men jag har nu tränat med te i ett halvår och druckit det lite nu som då så nu har jag äntligen börjat tycka att det smakar gott. 

 

Men jaa så här ser det inte ut varje dag, bara vissa helgdagar. På vardagarna äter jag inte frukost hemma. Men har ju världens bästa jobb där jag får frukost nästan varje dag. Beror på när jag börjar arbeta, men 2-3 gånger i veckan får jag äta en gröttallrick och en smörgås. Fast det blir ju inte riktigt samma lugn som en helgfrukost. När jag är i jobbet är det mera: stoppa in en sked i munnen - aj nu kommer någon in måste gå och hälsa- nu vill någon annan ha mera gröt- stoppa in en sked till- mata mina bordskavaljer till höger och vänster- snabbt stoppa in ännu en sked åt mig själv. Så lite mera stress på vardagarna. 

 

Annars är det lite spänning i helgfrukostarna med att testa ny frukter. Dels fall om jag kommer tycka om den nya frukten, är ganska gnällig med mat. Dels om det kommer att fungera alls med min kropp som gillar att vara allergisk mot det mesta. Så det är alltid spännande att: oooh kommer jag få en allergisk reaktion av det här. T.ex. för någon veckan sedan då vi hade skördefest på dagis lärde jag mig att jag reagerar på kålrot medan jag stod och skalade den. Men i alla fall verkade morgonens melon fungera bra för mig och den smakade helt okej, så en frukt som går vidare i mina try outs.

23.10.2016 kl. 15:28

Catching up och min nya hårfärg

Hellouu bloggen!

Här bloggar en väldigt trött skribent. (fast jag powernappat i två timmar och bara legat i soffan i ytterligen en timme!!). Det har ekat tyst på bloggen som vanligt. Ursäkten denna gång är att min förkylning som jag senast trodde började bli bättre höll i sig ännu två veckor. Och så utvecklade jag också en ögoninfllammation. Men nu äntligen verkar den ha gett med sig. Testade faktiskt hur frisk jag var igår med att cykla till jobbet, men det var väl lite att ta i ännu tyckte min kropp. Idag har jag börjat redan 06.30 vilket alltså är anledningen att jag är så trött. Plus att nu när det är höstlov så är det lite extra på jobbet med hopslagningar av avdelningar och personal. 

 

Annars så har jag inte gjort så mycket de senaste veckorna, mest tagit det lugnt och vårdat min förkylning och ögoninflammation. I lördags var jag på bio med Sara och Marlene och kollade Bridget Jones. Den var faktiskt riktigt bra, över förväntan tyckte jag. Sedan for vi till Sara och drack te och samtalade lite. 

 

Största ändringen sen sist är väl att jag för någon fredag sedan var och färgade håret och klippte av det till axlarna. Hela proceduren tog ca 7 timmar så var ordentligt hungrig när vi var färdiga. Men är mäkta nöjd över resultatet. Så nu lever jag alltså livet som korthårig och grönhårig. Det gröna trivs jag superbra med, och trivs nog bra med kort hår också men tror nog att jag sparar det långt igen. Kanske. Får se. Det är ganska skönt att ha kort hår också. 

19.10.2016 kl. 18:17

Pia heter jag och jag är 25 år gammal. Arbetar som barnträdgårdslärare i Korsholm, bor i Vasa och ursprungligen från Malax. Man känner igen mig i stadsbilden på mitt färgglada hår. Just nu är högra sidan rosa och vänstra sidan lila (tvärtom om ni står mitt emot mig förstås). Gillar musik, tv-serier och att skriva. Min blogg handlar i stor del om vad jag gör om dagarna, ibland med bilder ibland utan. Också musiken har en del i min blogg.

Follow